Moskva: Palestiina resolutsiooni mahahääletamine on strateegiline viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivist palvetab loosungi «Elagu Palestiina vabadus» ees.
Aktivist palvetab loosungi «Elagu Palestiina vabadus» ees. Foto: SCANPIX

Venemaa väljendas kolmapäeval kahetsust ÜRO Julgeolekunõukogu (JN) suutmatuse üle võtta vastu resolutsioonikavandit Palestiina riiklusest, nimetades seda strateegiliseks veaks.

«Venemaa kahetseb, et ÜRO JN ei suutnud resolutsiooni vastu võtta,» ütles Venemaa saadik ÜRO-s Vitali Tšurkin teisipäeva hilisõhtul hääletuse järel.

«Peame seda strateegiliseks veaks,» ütles Tšurkin julgeolekunõukogule sõnavõtus, mida kandis üle Vene telekanal Rossija 24.

Vene diplomaat süüdistas USAd Iisraeli ja palestiinlaste rahukõneluste monopoliseerimises ning nende ummikusseviimises.

Julgeolekunõukogu viieteistkümnest liikmest toetasid teisipäeva õhtul resolutsiooni Prantsusmaa, Hiina, Venemaa, Argentina, Tšaad, Tšiili, Jordaania ja Luksemburg, vastu olid USA ja Austraalia ning hääletamata jätsid Suurbritannia, Leedu, Nigeeria, Lõuna-Korea ja Rwanda.

USA oli lubanud eelnõu vetostada, kuid see ei osutunud vajalikuks, sest üheksat häält kokku ei saadud.

Resolutsioonikavand näeb ette palestiinlaste ja Iisraeli rahuläbirääkimiste lõpetamist 12 kuu jooksul ning kutsub Iisraeli lahkuma okupeeritud aladelt 2017. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles