Vene relvaärimees Buti väljaandmine USA-le lükkus edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor But saabumas eelmisel reedel Bangkoki apellatsioonikohtusse, mis otsustas ta USA-le välja anda.
Viktor But saabumas eelmisel reedel Bangkoki apellatsioonikohtusse, mis otsustas ta USA-le välja anda. Foto: SCANPIX

Tai teatas täna, et «surmakaupmeheks» ja «relvaparuniks» kutsutud kurikuulsa Vene relvaärimehe Viktor Buti väljaandmine Ühendriikidele on juriidiliste probleemide tõttu edasi lükkunud.

Tai politsei teatas eile, et USAs terrorismile kaasaaitamises süüdistatav Viktor But viiakse täna 50 eriüksuslase saatel Bangkoki lennujaama, kust USA võimud ta eralennukiga Ühendriikidesse lennutavad.

Peaminister Abhisit Vejjajiva teatas aga, et Venemaalt vihase reaktsiooni pälvinud väljaandmine ei leia täna aset.

«Juriidilises protsessis on mitu sammu,» ütles ta AFP teatel ajakirjanikele. «USA peab aru saama, et mitte kõik kohtuprotseduurid ei ole veel lõpetatud ja ... mingit survestamist ei tohiks olla. See ei ole absoluutselt seotud sellega, kui kaua lennuk siia pargitud on.»

2008. aastal Bangkokis USA ja Tai võimude koostöös arreteeritud But antakse möödunudreedese apellatsioonikohtu otsuse järgi lähima kolme kuu jooksul välja USA võimudele. Kui mees seal süüdi mõistetakse, peab ta ilmselt elu lõpuni trellide taga viibima.

Ärimees ise eitab kõiki süüdistusi ning väidab, et on ajanud vaid seaduslikku äri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles