Presidendiks pürgiv Jeb Bush katkestas kõik ärisuhted

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida endne kuberner Jeb Bush (keskel).
Florida endne kuberner Jeb Bush (keskel). Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv endine Florida osariigi kuberner Jeb Bush lahkus kõigilt ametikohtadelt ettevõtetes ja mittetulundusühingutes, teatas Ühendriikide meedia täna.

Bushi esindaja ütles eile e-kirjas ajalehele Washington Post, et 2016. aasta presidendivalimisteks valmistuv ekskuberner loobus muu hulgas tasulisest nõustaja kohast haridusega tegelevas mittetulundusühingus Academic Partnerships.

Ametikohtadelt taandumised jõustuvad tänasest, ütles Bushi abi kolmapäeval.

Bush on viimastel päevadel katkestanud hulga äri- ja ametialaseid sidemeid, millest mõned võinuks talle poliitikas takistuseks saada.

Erasektori töödest loobumine on «vältimatu osa üleminekuprotsessist, mille ta peab võimalikuks presidendiks kandideerimiseks läbi tegema», ütles pressiesindaja Kristy Campbell ajalehele.

Ekspresident George H. W. Bushi poeg ja George W. Bushi vend Jeb Bush teatas 16. detsembril esimese vabariiklaste kandidaadina, et alustab ettevalmistusi Valgesse Majja pürgimiseks.

Hiljuti lõpetas ta konsultatsioonilepingu Briti investeerimispangaga Barclays, mis oli maksnud talle üle miljoni dollari aastas.

USA presidendivalimised peetakse 2016. aasta novembri algul. Praeguse riigipea Barack Obama ametiaeg lõpeb 2017. aasta 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles