Jaava merest on välja toodud 30 lennuõnnetuse ohvri surnukeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästetöötajad on Jaava merest välja toonud 30 pühapäevase lennuõnnetuse ohvri surnukeha, 131 inimest on endiselt kadunud.

Indoneesia provintsipealinnast Surabayast Singapuri teel olnud Malaisia lennufirma AirAsia lend QZ8501 162 inimesega pardal jäi kadunuks pühapäeval.

Teisipäeval märgati Jaava merel esimest korda lennuki Airbus A320-200 tükke ning merest toodi välja esimesed surnukehad.

Indoneesia otsingu- ja päästeameti ülem Henry Bambang Soelistyo ütles täna, et päästjad suurendavad jõupingutusi, kuni ilm lubab.

«Me keskendume lennukivraki asukoha väljaselgitamisele merepõhjas,» ütles Soelistyo, lisades, et Indoneesia, Malaisia, Singapuri ja USA laevad on alates reede varahommikust lennukivraki tõenäolise asukoha piirkonnas, üritades tuvastada selle täpset asupaika.

Seni on merest välja toodud 16 surnukeha, neist viimase seitsme leidmisest teatati reede varahommikul. Kuus surnukeha tõi välja USA mereväe alus, ütles Indoneesia päästeameti operatsioonikoordinaator Suryadi B. Supriyadi.

Üheksa lennukit kammivad läbi 13 500 ruutkilomeetri suurust ala Indoneesia Borneo saarel asuva Pangkalan Buni ranniku lähistel, lisas ta.

Soelistyo hinnangul asub lennukivrakk 25-30 meetri sügavusel. Ta lubas n-ö vendade ja õdede surnukehad üles leida, olgu olud kui tahes rasked.

Päästetöid raskendab halb ilm.

Lennuõnnetuse põhjus ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles