Vene merevägi plaanib saata sõjalaevad Adeni lahele piraatlust tõkestama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaevade tõrjelaev Severomorsk.
Allveelaevade tõrjelaev Severomorsk. Foto: SCANPIX

Venemaa võib saata tänavu Adeni lahele ja Aafrika Sarve ümbruse vetesse kuni viis sõjalaevade rühma tsiviillaevu piraatide eest kaitsma, teatas Vene merevägi reedel.

«Vene mereväe ülem admiral Viktor Tširkov on teatanud, et on olemas plaan viia läbi neli-viis Põhja- ja Vaikse ookeani laevastiku sõjalaevade missiooni kõrgendatud piraatlustegevusega aladel Aafrika idaranniku vetes. Neile lisanduvad tugilaevad (tankimislaevad ja puksiirlaevad),» ütles Vene mereväe pressiesindaja, esimese järgu kapten Igor Dõgalo Tširkovi tsiteerides.

Praegu osalevad piraatlusvastasel missioonil Põhjalaevastiku alused, nende seas allveelaevade tõrjelaev Severomorsk.

»Vene sõjalaevade tegevusmuster Adeni lahel jääb muutumatuks ning sisaldab ka edaspidi tsiviillaevade konvoide eskortimist. Inspektsiooni- ja terroritõrjeekspertide rühmad koolitatakse välja laevastike alalistes baasides, aga ka mereväe ühendväljaõppekeskuses Peterburis,» sõnas Dõgalo.

2015. aastal jätkavad sõjalaevad ja tugialused ülesannete täitmist, mis on suunatud piraatide rünnakute ärahoidmisele tsiviillaevade vastu Adeni lahel ja Aafrika Sarve ümbruses, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles