Moskva nimetas Ukraina rahvuslaste marssi natsistlikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvuslaste tõrvikurongkäik 1. jaanuari õhtul Kiievis.
Ukraina rahvuslaste tõrvikurongkäik 1. jaanuari õhtul Kiievis. Foto: SCANPIX

Kiievis rahvusliku liikumise liidri Stepan Bandera auks eile korraldatud tõrvikurongkäik on märk sellest, et Ukraina astub natside jalajälgedes, ütles Vene välisministeeriumi kõrgem ametnik täna.

«Tõrvikurongkäigud Ukrainas on märk sellest, et see (Kiiev) liigub natside jalajälgedes! Ning see toimub ühes tsiviliseeritud Euroopa keskustest!» väljendas oma muret Vene välisministeeriumi inimõiguste, demokraatia- ja õigusriigivolinik Konstantin Dolgov suhtlusvõrgustikus Twitter.

Vene president Vladimir Putin nimetas märtsis euroopameelsete protestijate juhte «Hitleri kaasosalise Bandera ideoloogilisteks järglasteks».

Teise maailmasõja puhkedes asus Bandera juhtima Ukraina Rahvuslaste Liidu tiiba, mis sakslaste toele lootes püüdis taastada iseseisvat Ukraina riiki.

1959. aastal tappis KGB agent Bohdan Stašinski Bandera tsüaniidiga. Bandera  on maetud Münchenisse. 2007. aastal püstitati talle Lvivi mälestussammas.

Kolmapäeval lõppes Luganskis Ukraina relvajõudude, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni ( OSCE ) ja isehakanud Luganski rahvavabariigi esindajate teine kõnelustevoor.

Moskva on reageerinud ägedalt venemeelse uudistekanali Life News ajakirjaniku ründamisele rongkäigu ajal ning teatas reedel intsidendi üle juurdluse algatamisest.

Väidetavalt tõugati marsi ajal Life Newsi ajakirjanikku, kellelt võeti telefon ning lõhuti fotokaamera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles