Indoneesia võimude teatel leiti neli suurt tükki kadunud lennukist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia otsingu- ja päästetöid juhtiv Bambang Soelistyo teatas laupäeval, et leitud on neli suurt tükki AirAsia reisilennukist, mis kukkus merre eelmisel nädalavahetusel.

Bambang Soelistyo sõnul on suurim lennukitükk, mis tundub olevat osa lennuki kerest, 18 meetrit pikk ja 5,4 meetrit lai.

Tema sõnul on otsingupiirkonnas leitud veel kuni 12 meetri pikkusi lennuki kereosi.

Soelistyo oli päev varem lubanud, et päästjad suurendavad jõupingutusi, kuni ilm lubab.

Lennul QZ8501 oli 162 inimest.

«Suurte kütuselaikude ja kahe suure lennukitüki leidmise tõttu võin ma teile veendumusega kinnitada, et tegemist on AirAsia lennukiga, mida me oleme otsinud,» ütles Soelistyo ajakirjanikele.

Päästetöötajate hinnangul asuvad lennukitükid 30 meetri sügavusel.

Päästetöötajad on Jaava merest välja toonud 30 pühapäevase lennuõnnetuse ohvri surnukeha. Indoneesia provintsipealinnast Surabayast Singapuri teel olnud Malaisia lennufirma AirAsia lend QZ8501 162 inimesega pardal jäi kadunuks pühapäeval.

Teisipäeval märgati Jaava merel esimest korda lennuki Airbus A320-200 tükke ning merest toodi välja esimesed surnukehad. Viiel lennu 8501 ohvril oli turvavöö kinni, teatasid päästjad.

Päästetöid on raskendanud halb ilm.

Lennuki allakukkumise põhjus ei ole siiani selge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles