Vene diplomaat ärgitab ELi koostööle Euraasia Majandusliiduga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik Euroopa Liidu juures  Vladimir Tšižov.
Vene suursaadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov. Foto: SCANPIX

Vene suursaadik Euroopa Liidu juures ärgitab Brüsselit alustama Ukraina kriisist hoolimata kõnelusi Euraasia Majandusliiduga (EML), vahendas EUobserver.

Diplomaat Vladimir Tšižov ütles uudisteportaalile EUobserver: «Meil on idee alustada EL-i ja EML-i ametlikke kontakte niipea kui võimalik. [Saksa] kantsler Angela Merkel rääkis sellest mõne aja eest. EL-i sanktsioonid [Venemaale] ei ole takistuseks.»

«Ma arvan, et terve mõistus soovitab neil uurida võimalusi Euraasia piirkonnas ühise majandusruumi loomiseks ning keskenduda idapartnerlusele.»

Tšižovi sõnul tuleks mõelda vabakaubandustsoonile, mis hõlmaks Euraasia huvitatud osapooli.

Venemaa juhitav EML oleks tema sõnul EL-ile palju parem partner kui USA.

«Kas te peate mõistlikuks kulutada palju poliitilist energiat vabakaubandustsoonile USA-ga, kui teile on siin samas kodule lähemal palju loomulikumad partnerid. Meie isegi ei kloorita oma kanu,» ütles ta.

Euraasia Majandusliidu asutamisleping hakkas kehtima 1. jaanuaril. Liitu kuuluvad Armeenia, Valgevene, Kasahstan ja Venemaa. Kõrgõzstan ühineb mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles