Arhinmäki peab võimalikuks vasakkoalitsiooni teket Soomes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini (vasakul) koos Vasakliiidu esimehe Paavo Arhinmäkiga.
Põlissoomlaste juht Timo Soini (vasakul) koos Vasakliiidu esimehe Paavo Arhinmäkiga. Foto: SCANPIX

Soome Vasakliidu juht Paavo Arhinmäki sõnul on äkitselt saanud reaalseks alternatiiviks vasakkoalitsiooni ehk Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ja Vasakliidu moodustatav valitsus.  

Arhinmäki kirjutas netiväljaandes Kansan Uutiset, et kui mullu suvel pidasid kõik iseenesestmõistetavaks, et pärast kevadisi parlamendivalimisi tuleb võimule paremerakondade valitsus. Alatiseks võitjaks end pidav Koonderakond (Kokoomus) on Arhinmäki arvates kaldteele sattunud.      

«Kui Põlissoomlaste toetus väheneb samas tempos ja Timo Soini oma sõnu ei söö, siis valitsuses väiks toetusega parteisid pole. Ehk et kui Põlissoomlased pole üks n-ö suurtest, siis nad valitsusse ei lähe,» oletas Arhinmäki.

Vasakliidu juht tõlgendas hiljutiste arvamusuuringute tulemusi ja ennustas, et partei teeb aprillis toimuvatel üldvalimistel parema tulemuse kui 2011. aastal.

Erakond tahab saada parlamenti rohkem saadikukohti kui on olnud seni. «Valimisvõit ei tule aga niisama. Me pole meedias esiplaanil ja meil pole ka raha suurte valimisreklaamide ostmiseks. Me saame  kasutada partei liikmeid, poolehoidjaid ja toetajaskonna käsi ning jalgu.»       

Arhinmäki väitel on ehtsal töörahvaparteil valimisvõidu saavutamiseks ainult üks võimalus – tuleb hakata ringi käima, tutvustama oma parteid ja parlamenti pürgivaid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles