Burundis hukkus viis päeva kestnud rünnakus sadakond inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burundi sõdurid.
Burundi sõdurid. Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika riigis Burundis hukkus väidetavalt Kongo Demokraatlikust Vabariigist lähtunud mässuliste rünnakutes vähemalt 100 inimest, teatasid armee allikad pühapäeval.

Kokku viis päeva kestnud pealetungi korraldanud relvarühmitus on veel tuvastamata, sõnas anonüümsust palunud Burundi kindral.

«Kokku oli ründajaid 121, kellest 105 tapeti ning neli võeti vangi,» sõnas kindral.

Kõrge ohvitseri sõnul lähtusid rünnakud Kongo Demokraatliku Vabariigist.

«Samuti saime oma valdusesse 60-millimeetrise miinipilduja, viis raketiheitjat ning automaatrelvi,» ütles ta.

Rünnakud algasid pealtnägijate sõnul esmaspäeval, kui relvastatud isikud Kongost Kivu provintsist ületasid Burundi piiri.

Varem on piiriüleseid rünnakuid korraldanud rühmitusest Rahvavabastusrinne (FNL) lahku löönud võitlejate grupp. FNL-i tuntakse ka Hutu Rahva Vabastusrinde nime all. Sissid on kiidelnud Burundi sõdurite tapmisega ja lubanud 2015. aastal rünnakuid veelgi hoogustada.

FNL sõlmis 2009. aastal Burundi valitsusega vaherahu, kuid sellest hoolimata kokkupõrked jätkuvad. Rühmitus eitab nüüdse rünnaku korraldamist.

2015. aasta lõpus peaks Burundis toimuma presidendivalimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles