Vene ökoloogid: metsale tekitatud kahju ulatub üle 300 miljardi dollari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad metsas Rjazani oblastis.
Tuletõrjujad metsas Rjazani oblastis. Foto: SCANPIX

Vene ökoloogide hinnangul ulatub põlengute tekitatud majanduslik kahju juba ainuüksi metsale üle 300 miljardi dollari.

«Väga ettevaatliku arvestuse järgi läheb põlengu tekitatud kahju maksma 25 000 dollarit hektari (metsa, RIA Novosti) kohta,» rääkis metsiku looduse kaitse keskuse direktor Aleksei Zimenko.

Tema sõnul läks metsade kaitsmise süsteemi puudumine maksma vähemalt 375 miljardit dollarit, vahendas RIA Novosti.

Ökoloogid toetuvad oma arvestuses ülemaailmse tulekahjude monitooringukeskuse andmetele. Nende järgi on kahjutuli alates selle aasta algusest kuni 13. augustini möllanud 15 miljonil hektaril.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi ja metsaameti väitel on see pindala kümme korda väiksem.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu rääkis eile ajakirjanikele, et tulekahjudest võitusaamine läheb viimaste andmete järgi maksma 12 miljardit rubla. Summa sisaldab majade ehitamist ja igasuguste lisaressursside (näiteks kütuse) kasutamist.

Venemaa Euroopa osas valitses juuni keskpaigast alates enam kui kahe kuu vältel erakordne kuumus ja kuivus. Tuleohtliku perioodi alusest saadik leidis aset üle 29 000 maastikupõlengu, mis võtsid enda alla 927 500 hektarit. Hukkus vähemalt 50 inimest, hävis 2500 maja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles