Üle saja rootslase langes tööpettuse ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hulk uuel aastal uuel töökohal alustada lootnud rootslasi sai täna julma ehmatuse osaliseks, kui avastasid, et lubatud ametid on suur pettus.

Tööintervjuude ajal oli neile lubatud kohti transpordi- ja logistikaettevõttega Alwex seotud firmas. Nad kirjutasid alla lepingud ja lubasid ilmuda täna hommikuks Växjösse Alwexi vabriku ette, kirjutas ajaleht Smålandsposten.

Alwexi juhtkonna sõnul pole nad sellistest ametitest aga midagi kuulnud ega oodanud ka sadakonda inimest täna oma ukse taha. «Me ei teadnud sellest midagi, meie nimi on tiritud mingisse bluffi,» rääkis firma tegevdirektor Mats Lundmark. «Meie saime sellest teada alles eile hilisõhtul, kui hakkasid ringlema kuulujutud ja siis täna hommikul tulid nad kõik kohale.»

Lundmarki sõnul on ta hämmastunud, miks peaks keegi tahtma nii paljusid hanitada, eriti arvestades, et keegi ei tundu olevat sellest midagi võitnud.

«Ma lihtsalt ei suuda seda mõista. Need inimesed olid pettunud, paljud neist olid just jõuluperioodil tähistanud oma uut tööd – ja täna tulid nad, et avastada, et nende uus koht oli vaid bluff,» tunnistas ta. «Suurem osa neist olid sisuliselt sõnatud.»

Lundmarki sõnul on kohale kutsutud politseil raskusi sellega, kuidas seda kuritegu liigitada või käsitleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles