AirAsia lennuki otsingud jätkuvad ilma paranedes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia õhujõudude AirAsia lennuki otsingumeeskonna liikmed
Indoneesia õhujõudude AirAsia lennuki otsingumeeskonna liikmed Foto: SCANPIX

Indoneesia lennufirma AirAsia kadunud lennuki otsingud jätkuvad täna, kuna ilm on mõnevõrra paranenud.

Rohkem kui nädal tagasi oletatavalt Jaava mere kohal alla kukkunud lennuki otsimist on seni mitmel korral takistanud vihm, tuul ja tugev lainetus, edastab mtv.fi.

Meteoroloogide andmetel on täna päeva esimese poole ilm üsna tuulevaikne, kuid päeva teisel poolel ilm halveneb.

Indoneesia mereväe otsingumeeskond teatas eile, et tõenäoliselt leidsid nad alla kukkunud lennuki tagumise osa. Asjatundjate sõnul on see leid tähtis, kuna mustad kastid, milles on pardasalvestised olid lennuki tagumises osas.

Indoneesiast Surabayast Singapuri lennanud AirAsia lennuk jäi Jaava mere kohal lennates kadunuks 28. detsemberil 2014. Lennukis oli 162 inimest, kellest enamik olid indoneeslased.

Seni on leitud 37 inimese surnukehad ning lennukitükke.

Indoneesia õhujõudude esindaja Johnson Supriadi sõnul keskendutakse otsingutes uuele piirkonnale, mis asub Borneo saarest 170 kilomeetri kaugusel.

«Madalas vees on leitud viis suurt objekti, mis võivad pärineda otsitavast lennukist. Suurim objekt on umbes 18 meetrit pikk,» teatas Supriad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles