Pakistani kristlased ja hindud jäetakse abist ilma

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani kristlased.
Pakistani kristlased. Foto: SCANPIX

Uputustes kannatada saanud Pakistani kristlased ja hindud kannatavad abi jagamise käigus süstemaatilise diskrimineerimise all, hoiatas Vatikani misjoniüksuse uudisteagentuur Fides.


Agentuuri teatel jagavad abi kas moslemiorganisatsioonid või lausa islamifundamentalistidele lähedalseisvad valitsusametnikud. Mõlemal juhul diskrimineeritakse uputuseohvritele eluks hädavajalike asjade jagamisel kristlasi ja teisi vähemususkudesse kuuluvaid inimesi.

Selle tõttu kannatab umbes 200 000 Pandžabi provintsi kristlasest katastroofipagulast ning umbes 600 000 kristlast ja hindut Sindhi provintsist. Fides viitas kohapeal töötavate valitsusväliste organisatsioonide andmetele.

«Kristlasi eiratakse tihti. Nad jäetakse sihilikult tuvastamata ja registreerimata. Läbi selle jäävad nad automaatselt ilma igasugusest tervishoiust ja toidust, sest väidetavalt neid ei eksisteeri,» tsiteeris Fides üht abitöötajat.

Uputus mõjutab rohkem kui 17 miljonit pakistanlast. Kaheksa miljonit on jäänud lageda taeva alla, rohkem kui 1600 saanud surma ja 2366 viga. Neile kannatustele lisandub veel pidev nakkushaiguste ja toidunappuse oht.

Moslemid moodustavad 95 protsenti Pakistani elanikkonnast. Ülejäänud viis protsenti on valdavalt kristlased või hindud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles