Inglismaa rannikul karile aetud kaubalaeva pardale jäi üle tuhande luksusauto

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaubalaev Höegh Osaka kapten juhtis selle laupäeva hilisõhtul Inglismaa lõunarannikul tahtlikult madalikule ning alus seisab seal siiani.

Laeva pardal on 1400 luksusaotot, teiste seas suur hulk Jaguare, kokku 127 miljoni euro väärtuses, kirjutab The Telegraph.

Kapten sõitis madalikule laeva ümberminemise vältimiseks. Ametnike teatel ei ole aluselt kütust lekkinud ning uurijad püüavad välja selgitada, miks laeval üldse probleemid tekkisid.

Eile püüdsid päästjad laeva võimalikult kindlalt madalikule kinnitada, sest homme on oodata tormi.

Ametnike teatel võib laeva tõstmiseks kuluda nädalaid või isegi kuid.

Autosid vedanud laev sõitis liivaseljandikule Southamptoni lähedal ranniku ja Wighti saare vahelises väinas laupäeval kell 21.30 GMT (kell 23.30 Eesti aja järgi) ning vajus 45-kraadisesse kreeni.

Omanikfirma Höegh Autolinersi teatel oli tahtlik madalikule sõitmine viimane võimalus hoidmaks ära suurõnnetust. Laeva 25-liikmeline meeskond evakueeriti turvaliselt, keegi neist tõsiselt viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles