Medvedev peatas Himki metsa hävitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa president Dimitri Medvedev võttis pärast tugevat avalikkuse survet ja ekspertide arvamuseavaldust vastu otsuse peatada kiirtee ehitus läbi Himki metsa.

«Eksperdid selgitasid, et maantee ehitus vajab täiendavaid analüüse,» põhjendas Medvedev ning ei salanud, et suur osa oli ka suurel avalikkuse survel, vahendab Itar Tass.

Tugeva vastuseisu tõttu soovitas Ühtse Venemaa erakond Medvedevil metsa langetamine peatada, kuni kiirtee ehitusplaanid on üle vaadatud.

Himki metsast peaks tulevikus läbi viima lõik kiirteest Moskva - Sankt-Peterburgi trassil. Keskkonnakaitsjate sõnul saaks seda teha ka keskkonnasõbralikumalt kui algne plaan ette näeb. Kohalikud elanikud on kiirtee vastu juba aastaid võidelnud.

Praeguste plaanide järgi peaks kiirtee ehitamiseks maha võtma märkimisväärse osa metsast ning raie pidi algama oktoobris. Veel aprillis kuulutas Venemaa ülemkohus trassi ehituse läbi metsa seaduslikuks.

Esmaspäeval viib Ühtne Venemaa läbi ekspertanalüüsi ning arutelule kutsutakse mitmed keskkonnateadlased ning teedeehituse spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles