Austria koolijuht keelas moslemitest õpilaste pärast kirikuekskursiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viini Püha Stefani katedraal.
Viini Püha Stefani katedraal. Foto: SCANPIX

Austrias nörritas nii moslemitest kui mittemoslemitest kutsekooliõpilasi nende kooli asedirektor, kes keelas islamiusuliste pärast klassiekskursiooni Viini Püha Stefani katedraali.

Mariahilfi kutsekooli 23 õpilasega klassi juhataja plaanid jõulueelseks ekskursiooniks olid põhjalikud, need sisaldasid lisaks katedraali, selle ilusa sisustuse ja dekoratsioonide vaatamisele ka jõuluturu väisamist.

Kooli asedirektor käskis õpetajal visiidi aga tühistada. Põhjuseks tõi ta asjaolu, et 23 õpilasest kümme on moslemid. Asedirektor pelgas väidetavalt, et islamiusku noored võivad pahandust teha, näiteks gooti katedraalis riste maha tõmmata.

Türgi ajakirja Haber kohaselt olid õpilased direktori otsuse peale nördinud, nimetades seda rassismi piiril seisvaks.

Moslemitest ja mittemoslemitest õpilased kirjutasid ühise kaebuse kooliinspektorile, kus avaldasid nördimust klassiekskursiooni tühistamise pärast ning palusid uurida, kas otsuses noori kirikusse mitte viia, võis mängida rolli rassism või islamofoobia.

Katoliiklaseks peab end 63,5 protsenti austerlastest. Moslemiusku on seitse protsenti Austria elanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles