Brenti nafta hind käis alla 50 dollari barrel, täna juba nafta viies languspäev

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveidi naftaminister Ali al-Omair.
Kuveidi naftaminister Ali al-Omair. Foto: SCANPIX

Nafta hind on täna juba viiendat järjestikust päeva languses tänu spekulatsioonidele, et Ameerika Ündriikide naftavarude laoseis paisub.

Peamiselt New Yorgis kaubeldava toornafta WTI (West Texas Intermediate) hind langes täna hommikul 1,6 protsenti 47,17 dollarini barrel. Eile kukkus selle hind 4,2 protsenti. Kauplemine on väga aktiivne, olles 55 protsenti kõrgem kui 100 päeva keskmine kauplemismaht, kirjutas Bloomberg.

Peamiselt Euroopas jälgitava Brenti nafta hind langes täna hommikul 2,2 protsenti 49,98 dollarini barrel. Eile kukkus Brent 3,8 protsenti 51,10 dollarini barrel. Viimati maksis Brenti nafta alla 50 dollari barrel 2009. aasta maikuus.

«Nõudlus on endiselt võrreldes pakkumisega nõrk,» ütles Bloombergile maaklerfirma Samsung Futures tooraineanalüütik Hong Sung Ki. «Nõudlus ei saa taastuda lühiajaliselt, sest alukord Hiinas pole hea ja nukker olukord Venemaal võib lüüa Euroopat tugevasti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles