Medvedev andis korralduse ravimivarude loomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja tervishoiuminister Veronika Skvortsova arutasid ravimite teemat 6. jaanuaril.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja tervishoiuminister Veronika Skvortsova arutasid ravimite teemat 6. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev andis korralduse võtta kasutusele abinõud, et kehva majandusliku olukorra tõttu ei tekiks ravimite defitsiiti.

«Varu peab olema. Tervishoiuministeerium peab otsustama, milline see tagavara peaks olemas, kas siis umbes kolm kuud või näiteks kuus kuud. Seda tuleb täiendada, kui tekib vajadus korraldada uusi konkursse ja osta uusi preparaate sellises mahus, mille eest vastutavad Vene Föderatsioon ja regioonid. Kontrollige seda,» rääkis valitsusjuht tervishoiuministrile Veronika Skvortsovale Interfaxi vahendusel.

Medvedev rääkis, et allkirjastas hiljuti määruse, mis töökorraldust elanike varustamisel  eluliselt tähtsate ravimitega. «Selge see, et kõnealune teema valmistab teatud osale meie maa inimestest muret ka tavalistes tingimustes, nüüd on aga probleeme valuutaga ning välismaiste medikamentide hankimisega.»

Skvortsova kinnitas peaministrile, et praegu on eluliselt tähtsaid ravimeid piisavalt kõigis  Venemaa regioonides. «71 regioonis on olemas 4,5 kuu pikkune tagavara, mujal piisab tagavaradest pooleks kuni kaheks kuuks.»

Tervishoiuministri selgitusel tegeleb ministeerium nende piirkondadega, kus varud on väiksemad, jooksvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles