Hispaania sots soovis jõulupostituses peaministri surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kolmekuningapäeva postitus polnud esimene kord, kui vasakpoolsed Mariano Rajoyd surnuna kujutavad. Pildil on tema kujutis kirstu pandud 2012. aasta kärbete vastasel meeleavaldusel.
See kolmekuningapäeva postitus polnud esimene kord, kui vasakpoolsed Mariano Rajoyd surnuna kujutavad. Pildil on tema kujutis kirstu pandud 2012. aasta kärbete vastasel meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Hispaania suurima opositsioonierakonna – Sotsialistliku partei – poliitik Víctor Ruiz pahandas avalikkust maotu jõulupostitusega Facebookis, kus kujutas konservatiivist peaminister Mariano Rajoyd surnuna kirstus.

Calatayudi linna sotsialistide kõneisik Ruiz postitas pildi Rajoyst kirstus, keel suust väljas ja silmad kinni päev enne kolmekuningapäeva, kui hispaania lapsed saavad oma jõulukinke. «Ja kui me homme ärkame ja saame selle suurepärase kingituse kolmele kuningale?» kirjutas ta postituse juurde.

Ruiz eemaldas postituse siiski nobedalt ja tunnistas, et see oli maitsetu. «Minu eesmärk polnud kedagi solvata, kuid ma mõistan, et see võis olla halb maitse, ning kui ma sellest aru sain, võtsin pildi mõne minutiga maha,» märkis ta.

Rajoy juhitava paremtsentrisse kuuluva Rahvaerakonna kärpemeetmed on Hispaanias külvanud rohkelt pahameelt. Arvamusküsitluste järgi on nad aga valijate seas üsna võrdselt populaarsed suurima opositsioonipartei sotsialistidega. Viimastele hingab aga käesoleva aasta lõpus toimuvate valimiste valguses tuliselt kuklasse ka vasakpopulistlik Podemose partei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles