Selgusid Mainzi kliiniku surmajuhtumi juurdluse esimesed tulemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikuulus Mainzi Ülikooli kliiniku apteek
Kurikuulus Mainzi Ülikooli kliiniku apteek Foto: SCANPIX

Mainzi Ülikooli kliiniku traagilise sündmuse uurimine küll veel käib, aga selgunud on esimesed tulemused: bakteriga oli nakatunud tilgutikott. Edasi uurivad juhtumit eksperdigrupid.

Saksa riigisekretär tervishoiu alal Michael Ebling väitel kinnitas juurdlus, et kolme imiku surma põhjustanud nakkus jõudis Mainzi kliiniku laste intensiivosakonda bakteriga nakatunud tilgutikotiga. Seetõttu võis enterobakter tilgutisse sattuda nii haigla apteegis kui ka tootjate juures, vahendab Spiegel-Online.

Kliiniku juhtkond oletab, et nakkus jõudis tilgutisse nende apteegis, siiski pole Eblingi sõnul selle kohta veel ametlikke tõendeid. Eblingi väitel on apteegi töötajad andnud väljaheiteproovid, et uurida nende nakatumist.

Kokku nakatus kliinikus üksteist last. Kolm beebit, kelle seas oli ka kaks enneaegset, surid. Varem tõsises seisundis olnud nelja väikese patsiendi olukord on paranemas.

Mainzi kliinik tellis juhtumi põhjuste väljaselgitamiseks välise eksperdikomisjoni. Kliiniku juhatuse esimehe Norbert Pfeifferi sõnul aitab antud komisjon jälgida tootjatelt tulnud kaupa ning apteegi ja kliiniku hügieeninõuete täitmist.

Ekspertrühma kuuluvad tervishoiuameti, noorteameti ja teadusministeeriumi esindajad ning eksperdid mitmetest haiglatest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles