Charlie Hebdo ajakirjanik saatis vaid paar minutit enne rünnakut kallimale sõnumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masie Dubosarsky ja Simon Fieschi
Masie Dubosarsky ja Simon Fieschi Foto: Facebook

Kolm noort islamisti korraldasid eile Prantsusmaal Pariisis rünnaku satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetusele, tappes 12 inimest ning vigastades kümneid.

27-aastane austraallanna Masie Dubosarsky sai paar minuti enne rünnakut e-kirja oma kallimalt, selle väljaande ajakirjanikult, 31-aastaselt Simon Fieschilt, edastab news.com.au.

Fieschi õlg sai vigastada ning arstid panid ta kunstlikku koomasse. Meditsiiniasjatundjate sõnul on oht, et ta ei hakka enam kõndima, kuna kuul liikus õlast rikošetiga edasi keha siseossa, vigastades ka lülisammast ja kopsu.

Dubosarsky lendas Austraaliast Prantsusmaale, et olla vigastada saanud mehe kõrval.

Paar kohtus poolteist aastat tagasi ühise sõbra kaudu, kui naine oli töö asjus Prantsusmaal.

Fieschi asus satiiriväljaandes Charlie Hebdo tööle 2011. aastal kui sotsiaalmeedia toimetaja.

Charlie Hebdot tuntakse islamit ja prohvet Muhamedi pilavast satiirist. Islamistide sõnul on see väljaanne neid aastaid solvanud.

Prantsuse politsei ja meedia allikate teatel andis rünnakus kahtlustatavatest noorim, 18-aastane mees end ise politsei kätte. Ülejäänud kaks, kes on vennad, on seni tabamata.

Politsei edastas pildid ja andmed kahtlusaluste kohta. Nendeks on 34-aastane Said Kouachi, 32-aastane Cherif Kouachi ja 18-aastane Hamid Mourad.

Meedia teatel jõudis politsei meeste jälile autosse jäetud ID-kaartide abil.

Prantsuse väljaande Le Point andmetel saabusid vennad Kouachid möödunud kuul Prantsusmaale tagasi Süüriast. Nad tegelesid varem Pariisis isikute otsimisega, kes oleks nõus minema Iraaki džihadistideks.

Kalašnikovi relvi ja raketiheitjat kandnud isikud ründasid Charlie Hebdo toimetust eile kell 11.30 kohaliku aja järgi. Nad karjusid tulistades «maksame prohveti eest kätte» ja «Allah on suurim».

Hukkus kaks politseinikku ja kümme toimetuse töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles