Terrorirünnakus kahtlustatavad röövisid Põhja-Prantsusmaal bensiinijaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei avaldas täna hommikul fotod kahtlusalustest vendadest: vasakul Chérif Kouachi (32) ja paremal Said Kouachi (34).
Prantsuse politsei avaldas täna hommikul fotod kahtlusalustest vendadest: vasakul Chérif Kouachi (32) ja paremal Said Kouachi (34). Foto: SCANPIX

Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo toimetuses 12 inimese tapmises kahtlustatavaid Cherif ja Said Kouachi röövisid meedia teatel täna Põhja-Prantsusmaal bensiinijaama.

Riigi põhjaosas Aisne'i departemangus Villers-Cotterêts' lähistel asuva bensiinijaama omanik tundis ära kaks meest, keda kahtlustatakse Charlie Hebdole korraldatud rünnakus osalemises, ütles allikas.

Mehed tulistasid õhku ning võtsid bensiinijaamast kaasa toitu ja kütust, kirjutab Prantsuse meedia.

Bensiinijaama juhataja teatel rööviti jaama kohaliku aja järgi kell 10:30 ning kurjategijate kirjeldus vastab Pariisi rünnaku toime panijatele. Mehed olid tema teatel relvastatud kalašnikovide ja granaadiheitjatega.

Pärast röövi sõitsid nad Renault Clios edasi Pariisi suunas. Tõenäoliselt on tegemist sama sõidukiga, mis võeti kasutusele pärast esialgse põgenemisauto hülgamist.

Relvastatud isikud tapsid eile Pariisi kesklinnas rünnakus Charlie Hebdo toimetusele 12 inimest - 10 ajakirjanikku ja kaks politseinikku.

Täna hommikul ründas üks kuulivesti kandev mees Pariisi äärelinnas Montrouge'is automaatpüssiga politseinikke, vigastades surmavalt politseinikku ja raskelt kommunaaltöötajat. 

Eluohtlikult viga saanud naispolitseinik suri mõni tund hiljem haiglas. Teise ohvri seisund on kriitiline. Kahtlustatav on endiselt jooksus, ütles siseminister Bernard Cazeneuve.

Siiani pole teada, kas kaks rünnakut on omavahel otseselt seotud. Lisaks toimus Ida-Prantsusmaal ühe mošee lähedal kebabiputkas plahvatus. On teada, et tegemist ei olnud õnnetuse, vaid kuritegeliku juhtumiga.

Võimud kahtlustavad eilses rünnakus Cherif Kouach'i (32) ja tema venda Said Kouach'i (34). Kolmas kahtlusalune, 18-aastane Hamid Mourad. Prokuratuuri teates seisis, et noor mees saabus ise Pariisist 200 kilomeetri kaugusel asuva Charleville-Mézièresi politseijaoskonda. Ta tutvustas end ning ta arreteeriti.

Politsei korraldas ööl vastu tänast kaks suurt politseioperatsiooni kahtlusaluste tabamiseks. Üks neist toimus Reimsis, teine  Charleville-Mézièresis. Selles osales rohkem kui 3000 politseinikku. Politseioperatsioonid jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles