Venemaalased eelistavad abielluda slaavlastega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis kohtab vabaabielusid veidi sagedamini kui Euroopas keskmiselt.
Eestis kohtab vabaabielusid veidi sagedamini kui Euroopas keskmiselt. Foto: SCANPIX

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse VTSiOM küsitluse järgi eelistavad venemaalased abielluda slaavlaste või Euroopast pärit inimestega.

Umbes 70 protsenti venemaalastest eelistab abielluda oma rahvuskaaslasega, vahendas BBC Russia.

Kõige tolerantsemad on venemaalased abiellumisele slaavlastega (ukrainlased, valgevenelased) – poolt oli 45 protsenti. Vaid 14 protsenti vastanutest ei kiitnud sellist valikut heaks.

Suhteliselt neutraalselt suhtuvad venemaalased naitumisse eestlase, lätlase või leedulasega – taolisele abielule oli vastu 35 protsenti vastanutest. Selle poolt oli 43 protsenti vastanutest.

VTSiOMi küsitlusest selgus, et üle 60 protsendi reageerib negatiivselt, kui lähisugulane abiellub Kesk-Aasiast pärit inimesega. 54 protsenti pole rahul, kui suguvõsaga liitub armeenlane, grusiin või aser.

65 protsenti ei kiida heaks abielu tšetšeeniga, 63 protsenti on vastu abiellumisele araablasega.
Juudiga sõlmitud abielu vastu oli 46 protsenti.

Lääneeurooplaste (sakslased, prantslased, inglased) vastu oli 33 ja poolt 44 protsenti. Ameeriklastega abiellumise vastu oli 37 ja poolt 41 protsenti vastanutest.

VTSiOMi küsitluses osales 1600 inimest Venemaa 42 regioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles