Tuomioja: tänapäeva terrorism ei tunne riigipiire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Philip Hammond koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga 8. jaanuaril Helsingis.
Briti välisminister Philip Hammond koos Soome kolleegi Erkki Tuomiojaga 8. jaanuaril Helsingis. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Erkki Tuomioja rääkis täna YLE TV1 hommikuprogrammis, et terrorism ei tunne riigipiire ja terrorirünnakute puhul pole passil erilist tähtsust.

Satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses korraldatud terrorirünnak ehmatas kogu maailma. Tuomioja sõnul polnud terroriakt väga suureks üllatuseks.

«Terrorism ei tunne riigipiire. Meil on pidevalt maailma erinevates paikades väga tõsiseid olukordi,» ütles ta ja tõi näiteks Pakistani, Nigeeria, Somaalia, Süüria ja Iraagi.  

«Me kõik peame olema valvel, sest äärmusrühmitused võivad rünnata ükskõik kus,» ütles ta.

Tänapäeval pole passil ja rahvusel nii suurt tähtsust, oluliseks on muutunud pigem rahvusvahelised kontaktid ja terrorivõrgustikud.  

Tuomioja rääkis mu hulgas, et mõni nädal tagasi peeti Londonis kinni Põhja-Karjalast pärit alaealine neiu, kes tahtis minna välismaale sõdima ühes Islamiriigi (IS) fundamentalistidega.

Ilta-Sanomat kirjutas detsembris, et Soomest on läinud Süüriasse mitmeid naisi. Kaitsepolitsei (SUPO) peainspektor Tuomas Portaankorva selgitas siis, et kõik ei tahagi sõdida või võidelda, vaid tahetakse äärmuslastega lihtsalt mingil moel puutuda kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles