Bangkokis kehtestati vägivalla tõttu eriolukord

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai sõdurid seismas valitsusmeelsete ja -vastaste leeride vahel Bangkokis.
Tai sõdurid seismas valitsusmeelsete ja -vastaste leeride vahel Bangkokis. Foto: Reuters / Scanpix

Tai peaminister Samak Sundaravej kuulutas riigi pealinnas Bangkokis täna varahommikul taas puhkenud vägivalla tõttu välja erakorralised meetmed vägivalla ohjeldamiseks.

Samaki sõnul ei olnud tal muud võimalust, kui kehtestada pealinnas eriolukord, et teha lõpp terve nädala kestnud mässule, vahendas BBC News.

Öösel puhkenud viimastes kokkupõrgetes valitsuse toetajate ja opositsiooni meeleavaldajate vahel kasutati ka tulirelvi ning hukkunud on vähemalt üks  ja vigastada saanud veel kümneid inimesi.

Bangkokis keelati seejärel rahvakogunemised ning seati sisse piirangud meediale. Korra peavad linnas tagama armee ja politseijõud. Peaministri kinnitusel ei kehti erimeetmed siiski kaua.

Tai opositsiooni toetajad tulid nädala eest tänavatele, et nõuda Samaki lahkumist võimult, ning hõivasid ka valitsushoone, kust seni pole soostutud ära minema.

Meeleavaldajate hinnangul on valitsusjuht kaks aastat tagasi võimult kõrvaldatud Thaksin Shinawatra marionett. Peaministri erakonda süüdistatakse ka häälte ostmises vähem kui aasta eest toimunud valimistel.

Bangkokis on opositsioonil palju toetajaid, kuid riigi maapiirkondades on ülekaal valitsusparteil. Tai armee on seni üritanud jääda vastasseisus neutraalseks ning mitte sekkuda meeleavaldustesse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles