Türgi allikate kohaselt võib tagaotsitav naine olla Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi julgeolekuallikad teatasid laupäeval, et nende informatsiooni kohaselt saabus Pariisi koššertoidu kaupluses pantvange võtnud terroristi elukaaslane Hayat Boumeddiene riiki ja on nüüd tõenäoliselt Süürias.

«Naine ületas piiri juba 2. jaanuaril,» kinnitas allikas lisades, et viimastel andmetel liikus tagaotsitav kaguosas asuvasse Sanliurfa linna ja sealt edasi Süüriasse.

Allika sõnul pole Türgi võimud 26-aastast naist vahistanud, sest prantslased pole saatnud naise kohta vajalikke luureandmeid.

«Me ei saa lubada endale luksust takistada kõikide liikumist, kui luureandmeid ei jagata,» rääkis allikas.

Türgi peaministri Ahmet Davutoğlu kinnitusel teevad Türgi ja Prantsusmaa tihedat koostööd, et võtta kinni Pariisi terrorirünnakuga oletatavasti seotud naine, vahendas Reuters.  

Politsei on otsinud Pariisi koššertoidu kaupluses pantvange võtnud Amedy Coulibaly tüdruksõpra. Pariisi Porte de Vincennes'is aset leidnud vahejuhtumis sai surma ka neli pantvangi. Võimud kahtlustavad ühtlasi, et naine võib olla osaline veel ühe politseiniku tapmises.

Boumeddiene ja Coulibaly on 2009. aastal teinud läbi abiellumise usurituaali, mida Prantsusmaa seadused siiski ei tunnusta. Ajalehe Le Parisien andmetel kaotas naine töökoha, sest nõudis, et peab seal saama kasutada islamiloori niqabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles