Rootsi kaitsepolitsei juht: Pariisi sarnased rünnakud hakkavad sagenema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Thornberg
Anders Thornberg Foto: SCANPIX

Rootsi kaitsepolitsei (Säpo) hoiatas, et Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo vastu tehtud rünnaku sarnased rünnakuid võivad hakata sagenema.

Säpo juhi Anders Thornbergi arvates on lähitulevikus seda tüüpi terrorirünnakud igapäevane nähtus, edastab mtv.fi.

«Sellised rünnakud on kanda kinnitanud ning lähitulevikus on neid aina enam,» teatas Thornberg eile Sälenis toimunud julgeolekukonverentsil.

Rootsis on alates 2010. aasta oktoobrist peetud terroriohtu tõenäosust varasemast suuremaks.

«Tähtis on jääda rahulikuks. Julgeolekujõud pingutavad terrori ennetamise ja takistamise nimel. Elame demokraatlikus ja avatud ühiskonnas, kus selliseid julmusi aset leida ei tohiks, kui meil tuleb kõigeks valmis olla,» jätkas julgeolekuekspert.

Rootsi kaitsepolitsei jälgib eriti Süüriast Rootsi tagasi saabunud isehakanud džihadiste, keda võib olla 80 – 100 isikut.

«Ei saa kõiki tagasi saabunuid kohe terroristideks tembeldada. Osa neist võivad olla haiged ning vajada psühhiaatrilist ravi. Siiski ei saa me neist kedagi kahe silma vahele jätta, sest nende seas võib olla 1 – 2 isikut, kes on valmis terrorirünnakuks,» nentis Thornberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles