Läti Pank: ELi abirahast ei piisa majanduskasvu hoidmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti keskpanga juht Ilmars Rimsevics (paremal) võtab Läti euroalaga liitumisel Euroopa keskpanga juhilt Mario Draghilt üle eurotähe, sümboolse eurotsooni võtme.
Läti keskpanga juht Ilmars Rimsevics (paremal) võtab Läti euroalaga liitumisel Euroopa keskpanga juhilt Mario Draghilt üle eurotähe, sümboolse eurotsooni võtme. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Euroopa Liidu abirahast ei piisa, et Läti suudaks piisavat majanduskasvu hoida, ütles Läti Panga president Ilmars Rimsevics.

Arenguks ja korralikuks majanduskasvuks on vaja taastada laenud andmine ning jätkata struktuurireforme, mis aitavad säilitada Läti konkurentsivõime, selgitas keskpanga juht.

Küsimusele, kas uus valitsus on näidanud tahet struktuurireforme edasi viia, vastas Rimsevics, et valitsusele tuleb anda sada päeva, lisaks on valitsus koormatud Euroopa Liidu eesistumise ülesannetega. Seetõttu saab valitsuse tegevusele hinnangu anda alles juuni keskel.

Läti Panga juht tõdes, et Läti areng on tihedalt seotud kogu piirkonna arenguga, nii ida kui lääne käekäiguga. Kui mõni aeg tagasi oli Balti piirkond väga kiire kasvuga, siis nüüd on kasv aeglustunud ja seetõttu tuleb olla ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles