Vene asevälisminister: venekeelne meediakanal ELis on vastuolus sõnavabadusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Venemaa asevälisministri Aleksei Meškovi sõnul on Euroopa Liidus venekeelsete meediakanalite käivitamine vastuolus sõnavabaduse põhimõttega.

«Venemaa on alati suhtunud sõnavabadusse positiivselt, kuid Euroopa Liidu kavatsused käivitada omamoodi vastupropaganda kanal ei aita sellele kaasa,» ütles Meškov ajakirjanikele kommenteerides Ühendkuningriigi, Taani, Läti ja Eesti välisministrite algatust käivitada Euroopa Liidus venekeelsed meediakanalid.

Eesti asus Ameerika Ühendriikides tegutseva rahvusvahelise organisatsiooni Freedom House ajakirjandusvabaduse indeksi läinudaastases tabelis 197 riigi seas koos San Marino ning Iirimaaga kohtadel 15-17. Taani, Luksemburg, Šveits ja Island jagasid kohti 6-9 ning Läti koos Cape Verde, Poola ja Tuvaluga kohti 49-51. Suurbritannia, Malta ja Slovakkia jagasid kohti 36-39.

Venemaa jagas pressivabaduse indeksis koos Etioopia ja Sudaaniga kohti 176-178, absoluutselt viimasel, 197. kohal oli pressivabaduse poolest Põhja-Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles