Leedu välisminister: NATO uus strateegia arvestab kõiki Baltimaade ettepanekuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Audronius Ažubalis (paremal) Soome kolleegi Alexander Stubbiga neljapäeval Riias Balti- ja Põhjamaade välisministrite kohtumisel.
Leedu välisminister Audronius Ažubalis (paremal) Soome kolleegi Alexander Stubbiga neljapäeval Riias Balti- ja Põhjamaade välisministrite kohtumisel. Foto: SCANPIX

NATO uue strateegilise kontseptsiooni koostamisel on arvesse võetud kõiki Balti- ja Põhjamaade soove, teatas Leedu välisminister Audronius Ažubalis.

«Muidugi jääb Washingtoni lepingu viies artikkel paika, mis garanteerib kollektiivse julgeoleku põhimõtte. Uus kontseptsioon on üpris konservatiivne – NATO jääb julgeoleku- ja kaitsealliansiks ja ei muutu poliitiliste diskussioonide kohaks,» ütles Ažubalis eile intervjuus uudisteagentuurile ELTA. «Ootame ära lõpliku projekti, mille teeb teatavaks NATO peasekretär.»

NATO eesmärgid järgmiseks kümmekonnaks aastaks paika panev strateegiline kontseptsioon võetakse vastu 19.-20. novembril toimuval Lissaboni tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles