Putin reklaamis erekollase Lada roolis uut maanteed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Habarovski bensiinijaamas Ladat tankimas.
Vladimir Putin Habarovski bensiinijaamas Ladat tankimas. Foto: SCANPIX

Vastvalminud maantee reklaamimiseks alustas Vladimir Putin eile erekollase Lada roolis 2000 kilomeetri pikkust autosõitu Kaug-Idast Siberisse.

Mõistagi saatsid Vene peaministrit ülipika teekonna alguses Kaug-Idast Habarovskist Siberisse Tšitasse teleoperaatorid ja fotograafid, vahendas AFP.

Päikeseprille ja polosärki kandnud Putin juhtis uhiuut Lada Kalina Sporti, mille valmistajatehast Avtovazi Vene valitsus suurte investeeringutega on toetanud.

Autosõidu eel jõudis Putin Kaug-Ida töövisiidi ajal metsas kohtuda pruunkaruga ja jälitada Kamtšatka poolsaare lähedal hallvaala.

Ladat palus Putinil katsetada Avtovaz. Oma veebisaidil märkis Putin, et ei kavatse kogu teed ise läbida ning et tema ei valinud välja auto värvi, mida ta nimetas nooruslikuks.

Putin juhtis Ladat läbi aegade esimesel maanteel, mis ühendab Siberit Kaug-Idaga. Varem sai sinna lääne poolt vaid raudteed pidi või lennates. Maantee avatakse liiklusele tuleval kuul.

«See on Venemaa jaoks märkimisväärne sündmus, teatud mõttes ajalooline,» ütles Putin. «Venemaa pole oma ajaloos kunagi – mitte kunagi! – olnud täielikult maanteid pidi ühendatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles