Saksamaal toimusid taas suured PEGIDA poolt- ja vastudemonstratsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Dresdeni linnas osales esmaspäevases islamiseerumisvastases meeleavalduses rekordilised 25 000 inimest, üleriigilistest vastudemonstratsioonidest võttis osa umbes 100 000 inimest, teatasid Saksa politsei ja rahvusringhääling DPA esmaspäeval.

Möödunud oktoobris moodustatud ühendus Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA) korraldab Saksamaal iganädalasi islamiseerumisvastaseid meeleavaldusi. Nüüdne protest oli juba kaheteistkümnes ning ühtlasi esimene pärast Prantsusmaal möödunud nädalal aset leidnud terrorirünnakuid.

Lisaks toimuvad ka üleriigilised vastudemonstratsioonid PEGIDA tegevusele, milles esmaspäeval osales umbes 100 000 inimest, teatas DPA.

PEGIDA-vastastel meeleavaldustel osales Leipzigis 30 000, Münhenis 20 000, Hannoveris 17 000, Saarbrückenis 9000, Düsseldorfis 5000, Berliinis ja Hamburgis mõlemas 4000 ning Rostockis 2000 inimest. Väiksemaid kogunemisi toimus ka teistes linnades, vahendas DPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles