NATO juht plaanib Läänemere riikidesse veelgi rohkem õppusi

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola ja Briti sõdurid koos Poola sõjabaasis harjutusi läbi viimas novembri lõpus.
Poola ja Briti sõdurid koos Poola sõjabaasis harjutusi läbi viimas novembri lõpus. Foto: Czarek Sokolowski / Scanpix

Vastuseks Vene sammudele Ida-Ukrainas mõtleme suurendada õppuseid Läänemere piirkonnas, ütles NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhata kindral Philip Breedlove täna Poolas.

«Kohandatakse mitmeid harjutuste programme,» vahendas Reuters NATO baasi külastanud Breedlove't. «Kõigepealt ei suurendata õppuste arvu, vaid pigem need ühendatakse [...] et meie vägesid paremini ette valmistada ja võimaldada riikidel koos töötada ühise NATO jõuna.»

Samas lisas kindral, et suurendatakse ka teatud õppuste arvu. Breedlove lisas, et Venemaa aitab jätkuvalt separatistidest võitlejaid Ida-Ukrainas, mis varjutab väljavaateid rahukõnelusteks. Tema sõnul panevad idaliinil toimuvad tegevused endiselt muretsema. «Jah, vahepeal on toimunud vaibumine, aga mitte selles mõttes, mis puudutab jätkuvat varustamist, õppuseid ja jõudude organiseerimist konflikti idaliinil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles