Zolitūde tragöödiaga seoses esitati esimesed süüdistused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipud ja küünaldemeri Riia Maxima juures 25. novembril 2013. Katastroof nõudis 54 elu.
Läti lipud ja küünaldemeri Riia Maxima juures 25. novembril 2013. Katastroof nõudis 54 elu. Foto: SCANPIX

2013. aastal Riia Zolitūde linnaosas toimunud poevaringut uuriv prokuratuur esitas eile kaks esimest süüdistust. Kahtlusalusteks kuulutati ehitusinsener Ivars Sergets ja ehitusjärelevalve töötaja Andris Gulbis. Sergetsi advokaadi sõnul võeti tema klient eile vahi alla ning Läti meedia teatel tehakse sama ka Gulbisega.

Läti kriminaalpolitsei juhi Andrejs Grišini sõnul esitatakse varsti juhtunuga seoses veel mitu süüdistust, kuid rohkem detaile ta ei avaldanud. «Uurijad usuvad, et enam pole mingisuguseid takistusi õigusliku hinnangu andmiseks nendele inimestele, kelle tegus viis 54 inimese surmani,» ütles Grišin uudisteagentuuri BNS vahendusel.

Läti peaprokurör Ēriks Kalnmeiers ütles varem antud teleusutluses, et nende seas, kellele on plaanis süüdistus esitada, on nii juriidilisi kui ka eraisikuid. Prokuratuuri kinnitusel esitatakse süüdistus mitmele ettevõttele, lisades, et nende nimed on plaanis avalikustatada.

Maxima kaubanduskeskus varises sisse 21. novembril 2013. Surma sai 54 inimest, nende hulgas kolm päästetöötajat. 58 inimest sai kehavigastusi ning 49 inimest kannatas moraalset või ainelist kahju. Hukkunute arvu poolest on tegu Läti ajaloo suurima õnnetusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles