Mullu sisenes ELi 276 000 illegaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaal istub Marokot ja Põhja-Aafrikas asuvat Hispaaniale kuuluvat   Melillat eraldaval traataial, valmistudes hüppeks.
Illegaal istub Marokot ja Põhja-Aafrikas asuvat Hispaaniale kuuluvat Melillat eraldaval traataial, valmistudes hüppeks. Foto: SCANPIX

Euroopa Liitu sisenes eelmisel aastal 276 000 illegaalset migranti, ütles Euroopa Komisjoni migratsiooni- ja siseasjade volinik Dimitris Avramopoulos.

«2014. aastal saabus ELi 276 000 migranti. Seda on 138 protsenti rohkem kui aasta varem,» ütles Avramopoulos Strasbourg'is Euroopa Parlamendile.

Voliniku sõnul jõudis ligi 207 000 migranti EL-i Vahemerd ületades.

Viimasel ajal on sagenenud juhud, mil smugeldajad jätavad Süüriast, teistest Lähis-Ida riikidest ja Aafrikast pärit migrantidega laevad Vahemerele triivima, lahkudest ise aluselt. Alates septembrist on Euroopa rannikule jõudnud 12 kaubalaeva, varem kasutasid inimkaubitsejad väikelaevu.

«Smugeldajad leiavad uusi marsruute Euroopasse ja kasutavad uusi meetodeid, et ära kasutada konflikti ja sõja eest põgenevaid meeleheitel inimesi,» lausus Avramopoulos.

Tema sõnul aitaks praeguste ebaregulaarsete migrantide tulva ja smugeldamisega toime tulla parem koordinatsioon ja senisest laiahaardelisem lähenemine.

Volinik lausus, et EL on Ankaraga tihedas kontaktis, lähendamaks strateegiaid ajal, mil Türgi on muutunud smugeldajate jaoks alternatiivseks marsruudiks.

Avramopoulos ütles, et EL-i liikmesriigid on nõustunud vastu võtma ligi 36 000 süüria põgenikku, ent Brüssel peab «suurendama EL-i liikmesriikidesse ümber asustatud põgenike arvu».

Süüria konflikti eest on naaberriikidesse - Liibanon, Jordaania, Iraak ja Türgi - põgenenud ligi 3,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles