USAs arreteeriti Kapitooliumit rünnata plaaninud mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) arreteeris Ohiost pärit mehe, kes plaanis Washingtonis asuvale Kapitooliumile niinimetatud Islamiriigi stiilis rünnakut.

20-aastasele Christopher Cornellile esitati süüdistus USA valitsusametnike tapmiskatses, edastab BBC.

Cornell jäi FBIle silma, kuna ta edastas Twitteris Islamiriiki pooldavaid sõnumeid.

Eriagent John Barriose sõnul suudeti mehe plaani ennetada ning ükski kodanik ohus ei olnud.

Cornell arreteeriti eile kui ta oli relvi ostmas. Enne arreteerimist oli tema tegevust ja käike pikka aega jälgitud.  

Mees kasutas Twitteris varjunime Raheel Mahrus Ubdayah, kuid kuna see meenutab terroristide nimesid, siis hakkasid USA luureorganid uurima, kes selle nime taga on.

FBIle edastas Cornelli kohta infot ka üks anonüümne allikas, kelle sõnul olevat mees talle öelnud, et ei tegutse Islamiriigi otsesel käsul, kuid tahab pidada «oma püha sõda».

Möödunud aasta oktoobris teatas Cornell allikale, et ta vajab relvi, kuid samas ei paljastanud, mida ta nende relvadega teeb.

Cornell paljastas teisel kohtumisel, et ta plaanib minna Washingtoni, paigutada Kapitooliumi hoonesse torupommid ning korraldada seal ka tulistamine.

FBI terrorismivastane eriüksus arreteeris Cornelli Ohios pärast seda kui mees oli ostnud kaks M-15 poolautomaatrelva ning suures koguses laskemoona.  

Prokuratuuri sõnul leiti, et Cornell oli otsinud internetist torupommi tegemise õpetust ning ka seda, millise transpordiga ta Washingtoni saab.

Cornelli isa sõnas, et ta poeg võis sotsiaalmeediasse panna püha sõja kirjutisi, kuid ta ei ole oma loomu poolest vägivaldne ning ta ei oleks rünnakut korraldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles