Itaalias on viimase kümne päevaga hukkunud 18 seenelist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias on viimase kümne päevaga hukkunud 18 seenelist
Itaalias on viimase kümne päevaga hukkunud 18 seenelist Foto: SCANPIX

Itaalias on pisut üle nädalaga hukkunud 18 seeni korjanud inimest.

Politsei sõnul surid need inimesed kaljunukkidelt libisemise ja kukkumise, mitte seenemürgituse tagajärjel, kirjutab The Telegraph.

Seitse seenelist hukkus Lombardia piirkonnas, ülejäänud Prantsusmaa piiri lähedal asuvas Piedmontes ja Austria lähistel olevas Trentino-Alto Adiges.

Ametnike kinnitusel on sel aastal Põhja-Itaalias Alpide piirkonnas palju seeni, mis meelitavad inimesi oma toidulauda värskete metsaandidega täiendama. Tihtipeale minnakse metsa ja ollakse metsas ka pimedas.

Päästetöötajate sõnul ei ole seenelised end tihtipeale metsa minekuks vajalike esemetega varustanud, nende riietus ja jalatsid on valed ning nad ei ole enne minekut ilmateadet uurinud.

«Enamik inimesi otsivad seeni turvalistes piirkondades, kuid on ka neid, kes suunduvad neile tundmatutele ja kaugetele aladele. Just seal leiavadki õnnetused aset,» lausus Bolzano päästetöötaja Marco Biasoni.

Kõige hiljutisem juhtum leidis aset 65-aastase naisega, kes kukkus Šveitsi piiri lähedal Sondrio lähistel metsas seeni korjates 40 meetri kõrguselt kaljunukilt alla ja hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles