Iraan nimetas Prantsusmaa esileedit prostituudiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carla Bruni-Sarkozy
Carla Bruni-Sarkozy Foto: SCANPIX

Iraan nimetas Prantsusmaa esileedit Carla Bruni-Sarkozyd prostituudiks, kuna ta kritiseeris Iraani otsust üks naine kividega surnuks loopida.

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy abikaasa tõmbas endale Iraani viha kaela sellega, et kirjutas alla Sakineh Mohammadi Ashtiani vabastamise petitsioonile, edastab AFP.

Iraanlannat süüdistatakse oma abikaasa petmises ning ta tapmise korraldamises.

Iraani valitsuse kontrolli all olev väljaanne Kayhan nimetas nii Bruni-Sarkozyd kui ka iraanlanna Ashtina vabastamise kampaania eestvedajat, Prantsuse näitlejannat Isabelle Adjanit prostituutideks.

Iraani riigitelevisiooni uudistesaates aga süüdistati Bruni-Sarkozyd moraalitus käitumises.

Bruni-Sarkozy kirjutas möödunud nädalal Ashtianile avaliku kirja, milles ta arutleb, miks riik naisega nii käitub.

«Miks riik tahab verd valada ja lastele kaotusvalu tekitada? Kas selle tõttu, et oled elanud, armastanud, et oled naine ja iraanlanna? Ma ei suuda aktsepteerida mõttetut karistust,» seisis kirjas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles