Skinheadid peksid Lõuna-Uuralites rockfestivali publikut

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene märulimiilitsad
Vene märulimiilitsad Foto: SCANPIX

Lõuna-Uuralites Miassi linnas toimunud rock-festivalil Tornado ründas skinhead'ide grupp pealtvaatajaid ja üritust turvanud miilitsatöötajaid, mistõttu sai viga paarkümmend inimest.

Eriolukordade ministeeriumi Uurali regiooni esindaja rääkis Interfaxile, et rünnak tehti eile õhtul kella 20 paiku. Skinhead'id, keda oli umbes 50, väljusid lähedal asuvast metsast ja hakkasid inimesi nüpeldama.

Allika sõnul viidi neli keskmise raskusastmega kehavigastusi saanud inimest haiglasse, kuus toimetati traumapunkti. «Meie andmetel keegi surma ei saanud,» lisas ta.

Rock-festivali pressiesindaja Ivan Bojarintsev rääkis RIA Novostile, et ründajaid oli 70-100 ja nad kõik olid täiskasvanud mehed. «Nad olid palja ülakehaga ja varustatud kurikatega. Mõnel oli kummikuulidega püstolid,» jutustas ta.

Kohaliku politsei pressiesindaja lükkas tagasi väited 14-aastase tütarlapse hukkumisest. «Vigastatuid on, kuid mitte hukkunuid,» kinnitas ta.

Siseasjadeosakonna ülem Andrei Surov rääkis RIA Novostile, et täna hommikuse seisuga oli Miassi haiglasse pöördunud 19 inimest. Miilitsatöötajad on teinud kindlaks 18 inimest, kes osalesid rünnakus. Surovi sõnul on neist kaheksa juba kinni peetud.

Surovi jutu järgi põhjustas rünnaku olmekonflikt, mingeid natsionalismi motiive polnud.
Kohalik meedia, mis tsiteeris nimetuks jääda soovinud miilitsaallikat, võis peksmise taga olla poliitiline võitlus. Festivali peaorganisaator Valikhan Turgumbajev kavatseb osaleda oktoobris toimuvatel valimistel ja kasutas üritus väidetavalt ära valimiskampaania tegemiseks.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja huligaansust puudutava paragrahvi alusel.

Tornado 2010 festivalil kogunes ansambleid kuulama 6000 pealtvaatajat. Bojarintsevi sõnul jätkus üritus pärast intsidenti, vaid väike osa publikust lahkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles