Festivali korraldaja: turvatöötajad polnud relvastatud rünnakuks valmis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsatöötajad
Vene miilitsatöötajad Foto: SCANPIX

Tšeljabinski oblastis Miassis toimunud rock-festivali Tornado 2010 organisaatorite sõnul oli üritusel piisavalt turvatöötajaid ja militsionääre, kuid nad polnud relvastatud rünnakuks valmis.

Festivali pealtvaatajaid ja turvajaid ründas kurikatega 70 kuni 100 skinhead'i. Vigastada sai paarkümmend inimest. Miilitsatöötajatel relvi polnud, vahendas RIA Novosti.

«Kaitse oli piisav, miilitsatöötajaid oli küllaldaselt. Nende ülesanne oli hoida korda, kuid nad polnud valmis relvastatud rünnakuks. Alguses oli festivalil 70 turvameest ja miilitsatöötajat ning 20 vabatahtlikku. Kohe pärast rahutuste algust tugevdasid nad positsioone kolm-neli korda,» üks korraldajatest, Valihan Turgumbajev.

Tema sõnul suutsid miilitsatöötajad olukorra oma kontrolli alla saada 15 minutiga.

Turgumbajevi sõnul olid professionaalid rünnaku hästi ette valmistatud, kuid selle põhjuseid ta ei tea. Tema väitel oli ründajaid ligi 150.

«Kokku sai kannatada 30 inimest, kohapeal osutati abi 20-le ja veel kümme toimetati haiglasse. Praeguseks lebab haiglas kaks inimest,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles