Pariisis viibiv Kerry avaldas austust terrorirünnaku ohvritele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis viibiv USA välisminister John Kerry kohtus Prantsusmaa juhtidega ning andis edasi ameeriklaste toetuse ränga terrorirünnaku alla sattunud riigile.

Ta saabus Pariisi eile õhtul, et väljendada solidaarsust eelmisel nädalal 17 inimelu nõudnud terrorirünnakute järel.

Kerry üritab visiidiga vaigistada Ühendriikide meedia pahameeletormi, mis puhkes asjaolu tõttu, et Washington ei saatnud pühapäeval Pariisis peetud terrorismi taunivale ühtsusmarsile ühtegi kõrget võimuesindajat.

USA välisminister vestleb president François Hollande'iga ja peab kõne - osa sellest prantsuse keeles - Pariisi raekojas.

Täna hommikul välisministeeriumis Prantsuse kollegi Laurent Fabiusiga kohtudes seletas Kerry, et ta ei saanud pühapäevasest ühtsusmarsist osa võtta, kuna oli varem kokku leppinud külaskäigu Indiasse. «Hea on olla teiega,» sõnas ta. «Meil on palju rääkida.»

Pärast kohtumisi välisministri ja presidendiga asetas ta pärjad kahe Pariisi terrorirünnaku kohta.

Enne Prantsusmaale saabumist ütles USA välisminister, et tema visiidi eesmärk on «teha Pariisile suur kallistus ja väljendada ameerika rahva kiindumust Prantsusmaasse ja meie sõpradesse, kes on läbi teinud suure katsumuse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles