Hiina loob idufirmade tarbeks 6,5 miljardi dollari suuruse riskikapitalifondi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskiga naine möödub seinale maalitud Hiina lipust Pekingis.
Maskiga naine möödub seinale maalitud Hiina lipust Pekingis. Foto: SCANPIX

Hiina valitsus teatas, et loob algusjärgus start-up ettevõtete rahastamiseks 6,5 miljardi dollari suuruse riskikapitalifondi, kuhu kaasatakse ka erainvestorid, kirjutab Techradar.

Hiina valitsuse ametliku teate kohaselt loodetakse sellega anda lisalüke kiirelt kasvavatele majandusharudele, mis omakorda peaks turgutama riigi majanduskasvu. Eriliselt on tähelepanu all näiteks investeeringud finants- ja biotehnoloogiasektoritesse.

Viimastel aastatel on Hiina riskikapitalifirmadel olnud raha kogumine üsna keeruline, suuresti riigi poolt 2011. aastal kehtestatud aktsiate avalike esmaemissioonide ehk ettevõtete börsile mineku keelu tõttu. See aga tegi ettevõtetest kasumliku väljumise selgelt raskemaks. Eelmisel aastal IPOde moratoorium tühistati ning riskikapitali hulk riigis on hakanud vähehaaval jälle kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles