Vene suursaadik: sõjalennukitele pööratakse liialt tähelepanu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennukite ja -laevade ilmumine Balti riikide piiride lähedale pälvib liiga palju tähelepanu, ütles täna BNSile Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov.

Suursaadiku sõnul Baltimaad unustavad või eiravad fakti, et Venemaa saab oma Balti enklaavi Kaliningradi oblastiga kontakti hoida ning sinna emamaalt kaupa ja varustust toimetada üksnes meritsi ja õhutsi.

«Jah, on olemas ka raudtee, kuid see läbib mitme riigi territooriumi ja tekitab raskusi piiri- ja tollikontrolli osas. Sel põhjusel on varasematel aastatel ning isegi Nõukogude ajal toimetatud kaupa Kaliningradi just sel moel ning see tähendab ka sõjalaevade ja sõjalennukite kaasamist varustuse toimetamisse Kaliningradis asuvatele sõjaväeüksustele,» ütles diplomaat.

Vešnjakov lisas, et iga sõjalennukeid omav riik püüab hoida neid tehniliselt korras, mis omakorda nõuab pilootide lennuoskuste lihvimist.

Saadik kordas ka seisukohta, et seesugused lennud ei riku rahvusvahelisi norme. «Mis puudutab etteheiteid, et lennukid lendavad väljalülitatud transponderitega, siis vastavalt rahvusvahelistele normidele ei pea sõjalennukid neid sisse lülitama, kui nende lennukoridorid ei ristu tsiviillennukite marsruutidega,» väitis ta.

Viimase aasta jooksul on Vene sõjalennukite ja -laevade viibimine Balti piiride lähedal märgatavalt sagenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles