Islamistide hirmus jätab PEGIDA homse marsi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA meeleavaldus.
PEGIDA meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Saksamaa islamivastane PEGIDA liikumine teatas, et tühistas homse marsi seoses nn Islamiriigilt saadud surmaähvardustega.

«Tühistatud! Kallid sõbrad, kahjuks peame julgeolekumurede tõttu tühistama oma 13. kokkusaamise,» teatati täna grupi kodulehel. «See, mida politseikeeles nimetatakse abstraktseks ohuks, on muutunud konkreetseks surmaohuks korraldusmeeskonna liikmele. «Islamiriigi» terroristid on andnud käsu tema tapmiseks.»

Reedel kirjutas ajakiri Der Spiegel viitega välismaistele luureteenistustele, et islamistid sepistavad PEGIDA meeleavalduse ründamist.

PEGIDA esindajate sõnul arutasid nad seda küsimust politsei ja julgeolekuteenistustega. Pärast nõupidamist teatasid liikumise esindajad, et nende homse üritus Dresdenis jääb ära, sest nad ei saa tagada marsil osalejate julgeolekut.

Ajalehe Bild andmeil on surmaähvardusi saanud PEGIDA rajaja Lutz Bachmann.

PEGIDA marsid algasid Dresdenis kolm kuud tagasi mõnesaja osalejaga. Möödunud esmaspäeval, viis päeva pärast Pariisi rünnakuid, oli osalejaid 25 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles