Saksa politsei keelas Dresdenis kõik avalikud kogunemised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrante toetanud meeleavaldus 12. jaanuaril.
Immigrante toetanud meeleavaldus 12. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Saksa politsei keelustas Dresdenis homsele kavandatud avalikud kogunemised, põhjendades seda terrorirünnakute ohuga islamiseerumise vastase liikumise suhtes.

Dresdeni politseile laekus föderaal- ja liidumaatasandi kolleegidelt informatsioon, mis viitab konkreetsele ohule liikumise Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA) suhtes, teatas politsei 24-tunnisest keelust teatades.

On tehtud üleskutseid võimalikele tapjatele imbuda protestijate hulka ... ja tappa PEGIDA demonstratsioonide korraldajaliige, ütles politsei.

PEGIDA teatas varem suhtlusvõrgustikus Facebook esmaspäevale kavandatud meeleavalduse ärajätmisest. «Tühistatud. Kallid sõbrad, kahjuks peame julgeolekukaalutlustel meie 13. kohtumise ära jätma,» teatas liikumine.

«See, mida nimetatakse politsei kõnepruugis abstraktseks ohuks on muutunud konkreetseks tapmisähvarduseks ühele korraldusmeeskonna liikmele. ISi terroristid on andnud korralduse tema tapmiseks,» seisis teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles