Iirimaa üks prominentsemaid poliitikuid teatas, et on gei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiri tervishoiuminister Leo Varadkar.
Iiri tervishoiuminister Leo Varadkar. Foto: Brian Lawless/AP

Iirimaa üks prominentsemaid poliitikuid teatas pühapäeval intervjuus, et on gei, saades esimeseks avalikult homoseksuaalseks valitsusliikmeks riigi ajaloos.

Tervishoiuminister Leo Varadkar, keda on peetud üheks peaminister Enda Kenny võimalikuks mantlipärijaks valitseva paremtsentristliku Fine Gael partei liidri kohal, tegi oma seksuaalse suundumuse teatavaks intervjuus rahvusringhäälingule RTE, seda vaid neli kuud enne rahvahääletust samasooliste abielu üle.

«Ma olen gei. See ei ole saladus, kuid mitte ka see, mida igaüks tingimata teaks. Samuti ei ole see midagi sellist, millest oleksin varem avalikult rääkinud,» ütles 36-aastane Varadkar.

Varadkar, kelle isa on indialane ja ema iirlanna, ütles, et teeb kampaaniat samasooliste abielu toetuseks enne mais peetavat referendumit ning soovib olla inimestega aus.

Katoliku kiriku mõju traditsiooniliselt konservatiivses riigis on kahanenud seoses mitmete laste väärkohtlemise skandaalidega. Iirimaa dekriminaliseeris homoseksuaalsuse 1993. aastal.

Arvamusuuringute tulemuste kohaselt iirlased ilmselt toetavad referendumil samasooliste abielude lubamist.

Geiaktivistid ja opositsioonierakonnad tervitasid ministri teadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles