SNBO: Donbassis hukkus kolm Ukraina sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Ukrainas Donbassis sai eelmisel ööpäeval aset leidnud sõjategevuse tulemusel surma kolm Ukraina sõdurit.

Lisaks sai terrorivastase operatsiooni tsoonis vigastada 66 sõdurit, kinnitas riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) kõneisik Andri Lõssenko. Tegemist on «relvarahu rekordiga».  

Tema kinnitusel on olukord jätkuvalt pingeline Donetski lennuvälja lähistel, kuhu separatistid aktiivselt koondavad tehnikat ja elavjõudu. Ka on märgatud tehnika ja võitlejate ümberpaigutamist Mariupoli suunas.

Lõssenko sõnul teatasid «Luganski rahvavabariigi» esindajad n-ö isiklike õhujõudude moodustamisest, kuhu kuuluvad ründelennuk SU-25 ja õppe-treeninglennuk L-29.  

«See tõsiasi viitab infokampaaniale, et millega püütakse varjata võimalikku Vene sõjalennukite kasutamist terrorismivastase operatsiooni jõudude vastu,» lisas SNBO kõneisik.     

Varem teatati, et separatistid tulistasid 19. jaanuaril kell 7.45 Debaltsevot. Hukkus kolm ja lisaks sai viga kümme inimest.

Terrorismivastase operatsiooni staabi andmetel tulistasid separatistid viimasel ööpäeval 99 korda jõustruktuuride sõdurite ja asulate pihta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles