Kreml ähvardas Kiievit pöördumatute tagajärgedega Ukraina riiklusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asevälisminister Grigori Karassin.
Venemaa asevälisminister Grigori Karassin. Foto: SCANPIX

Kiievi katsed kasutada Kagu-Ukrainas konflikti lahendamiseks jõudu võivad viia Ukraina riiklusele pöördumatute tagajärgedeni, ütles täna Vene asevälisminister Grigori Karassin.

«Minu hinnangul on Ukraina võimude suurim, isegi strateegiline viga jõu kasutamine Ukraina ühiskonnas jätkuva kriisi ning Kagu-Ukraina probleemide lahendamiseks. See võib viia  pöördumatute tagajärgedeni Ukraina riiklusele,» ütles Karassin Interfaxile.

Vene asevälisministri sõnul on Kiievi säärane tegevus vastuvõetamatu ja vastuolus Ukraina pikaajaliste huvidega.

Karassin ütles, et Ukraina kontaktgrupi ja nn Normandia formaadi võimalikud kohtumised sel nädalal sõltuvad Kiievi valmisolekust peatada verevalamine ja täita Minski leppeid.

«Me oleme valmis igasugusteks kontaktideks eri tasanditel, aga mis loeb, on otsustavus peatada verevalamine ja täita kõigi Minskis saavutatud lepete aspekte,» lausus Vene diplomaat.

Seni Venemaa Ukraina võimude säärast valmisolekut ei tähelda, lisas ta.

«Venemaa on valmis pakkuma igasugust toetust konflikti rahumeelsele lahendamisele ja jätkama jõupingutusi veresauna peatamiseks,» lausus Karassin.

Ukraina teatel on alates eelmise nädala keskpaigast uuesti hoogustunud sõjategevuses süüdi separatistid, kes üritavad Vene vägede toetusel Donetski ja Luganski oblastis uusi alasid vallutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles