Jeemeni šiiamässulised piirasid sisse peaministri residentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni peaminister Khalid Bahah.
Jeemeni peaminister Khalid Bahah. Foto: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Relvastatud šiiamässulised piirasid esmaspäeva hilisõhtul ümber Jeemeni peaministri Khalid Bahahi residentsi, mis seab suurde ohtu äsjasõlmitud relvarahu, teatas valitsuse eestkõneleja Rajih Badi.

Bahah viibib Tahriri väljakul asuvas hoones Sanaa kesklinnas, kus ta on tegutsenud alates ametisseastumisest oktoobrikuus, ütles Badi uudisteagentuurile AFP.

Raskelt relvastatud mehed kontrollivad Badi kinnitusel kõiki kolme hoone sissepääsu.

Valitsuse eestkõneleja kutsus ühtlasi üles korraldama kohe teisipäeva varahommikul erakorralist kohtumist, kus paika pandaks teekaart vägivalla peatamiseks.

Jeemenis on esmaspäeval sõjaväe ja šiiamässuliste Huthi rühmituse vahelistes kokkupõrgetes hukkunud vähemalt üheksa inimest. Vigastada on saanud 67 inimest, nende seas ka tsiviilisikuid, ütles asetervishoiuminister Nasser Baoum.

Kokkupõrked lõpetas esmaspäeva õhtul sõlmitud relvarahu, milles jõuti kokkuleppele šiiamässuliste esindajate kohtumisel Jeemeni kaitse- ja siseministritega.

Presidendipalee ümbruse elanikud olid varem kinnitanud vaenutegevuse peatumist.

Jeemeni võimud teatasid telejaama ja riikliku uudisteagentuuri hoonete langemisest mässuliste kontrolli alla. Huthid teavitasid omakorda sõjaväebaasi hõivamisest Nahdaini mäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles